Systeem integrator

Foorz, als systeem integrator, kan een breed scala aan diensten en oplossingen bieden om organisaties te helpen bij het ontwerpen, implementeren en beheren van complexe systemen op basis van hun wensen.

Systeem integrator - Foorz

Robotica voor industriële toepassingen

Daarvoor is gekozen voor een samenwerking met verschillende robot fabrikanten, en kunnen we vertrouwen op de robotica voor industriële toepassingen. Foorz heeft hiervoor goed opgeleide vakspecialisten in huis, waarbij software, hardware, en in bedrijfstelling, tot hun specialisme behoren.

In onze vestiging in Nijverdal is de mogelijkheid om verschillende robots werkend te zien en processen te simuleren.

FANUC - Foorz

Onze Robots

FANUC industriële robot

Fanuc

FANUC is één van de marktleiders op gebied van fabrieksautomatisering. Het moederbedrijf bevindt zich in Japan maar onze vele vestigingen verspreiden zich over de hele wereld waardoor een sterke lokale ondersteuning steeds gegarandeerd kan worden. Met een zeer uitgebreid productportfolio industriële en collaboratieve robots, CNC-besturingen, verticale bewerkingsmachines, spuitgiet- en draadvonkmachines en IoT-oplossingen, biedt FANUC innovatieve en hoogtechnologische producten voor de gehele maakindustrie.

ABB Robotics

ABB Robotics

ABB Robotics is als een van ’s werelds toonaangevende leveranciers van robotica en machineautomatisering het enige bedrijf met een uitgebreide en geïntegreerde portfolio van robots, AMR’s en oplossingen voor machineautomatisering – ontworpen en geregisseerd door onze waarde creërende software. ABB Robotics heeft ongeveer 11.000 mensen in dienst op meer dan 100 locaties in meer dan 50 landen.

Yaskawa robot

Yaskawa

Yaskawa is een van de grootste fabrikanten van industriële robots en cobots. Het programma met meer dan 100 verschillende modellen robots en cobots voor alle mogelijke toepassingen is uniek. Dus of het nu gaat om handling, lassen, assemblage of painting, er is altijd een bij de applicatie passende robot of cobot beschikbaar. Verder levert Yaskawa ook complete turnkey systemen voor booglassen, indien gewenst inclusief lasmallen en (off-line) programmering.

Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn hierbij al tientallen jaren de belangrijke kenmerken, zoals ook wordt bevestigd door onze tevreden klanten in vele verschillende industrietakken.

Techman Robot INC

Techman Robot werd in 2012 opgericht door Quanta Storage Inc. uit Taiwan. De merknaam Techman is een samenvoeging van ‘Technology’ en ‘Human’, wat perfect het doel van de Techman Robot weerspiegelt. In een wereld die zich voorbereidt op Industry 4.0, het Internet of Things (IoT) en cloud computing, richten de TM cobots zich op het verbeteren van automatiseringsprocessen.

Systeem integratie - Foorz

Robotprogramma's

Voor het ontwerp en realisatie worden robotprogramma’s gebruikt, voor een betere intelligentie, beweging en productiviteit te simuleren. De voordelen zijn:

  • Robotsimulator om cellen geheel offline te kunnen ontwerpen.
  • Maken en testen van programma’s met minimale impact op de productie.
  • Controle van werkbereik zonder de robot op de werkvloer te bewegen.
  • Een zeer accurate simulatie van de cyclustijd.
  • Alle functies van een robot kunnen gesimuleerd worden.
  • Importeren van 3D CAD modellen en bewegingspaden genereren.
  • Maakt een ontwerp van een robotcel aan in een mum van tijd.
Systeem Integrator | Foorz

Wat is het verschil tussen een industriële robot en een cobot?

Industriële robots zijn vaak ontworpen om te werken in afgesloten ruimtes met veiligheidshekken om te voorkomen dat mensen per ongeluk gewond raken door hun bewegingen.

Cobots zijn kleiner dan industriële robots, en je kan ze daardoor uitgebreider inzetten van bakkerij tot logistiek. Ze zijn minder zwaar en er zijn veiligheidsmaatregelen ingebouwd zodat ze naast mensen kunnen staan. Raak je een cobot aan, dan stopt die zijn werkzaamheden.

Omdat cobots kleiner zijn dan de meeste industriele robots, zijn ze ook geschikt voor bedrijven waar niet veel ruimte is.

De verschillen op een rij

FANUC industriële robot

Industriële robot

Cobots | Fanuc_Bonvicini - Foorz

Cobot

Nieuwsgierig geworden hoe we deze projecten aanpakken, of wil je graag je proces automatiseren? Neem dan gerust contact met ons op. En er staat een team enthousiaste engineers, hard- en software voor je klaar.