Cobots

Wat is een cobot?

Een cobot is een collaboratieve robot, dit betekend dat deze robot met mensen kan samenwerken zonder dat er een hekwerk nodig is. Cobots hebben ingebouwde veiligheidsmaatregelen zoals een veiligheidsstop. Op het moment dat er een onveilige situatie ontstaat stopt de cobot meteen de werkzaamheden.

Dit maakt cobots eenvoudig in gebruik, en zelfs de gripper kan je met blote handen tegenhouden en zal de cobot direct uitvallen.

Waarom heb je een Cobot nodig?

Veiligheid zonder compromis

Onze cobots zijn ontworpen om veilig samen te werken met jouw team, zonder dat er zware veiligheidshekken nodig zijn. Bescherm je werknemers terwijl je de productiviteit verhoogt.

Flexibiliteit die meegroeit

Veranderende productiebehoeften? Geen probleem. Onze cobots kunnen snel worden aangepast om verschillende taken uit te voeren, zo blijf je flexibel in een dynamische markt.

Efficiëntie op de eerste plaats

Bespaar tijd en kosten door repetitieve taken aan onze cobots toe te vertrouwen. Verhoog de productiviteit en kwaliteit van je producten zonder concessies te doen.

Eenvoudige integratie, snel resultaat

Onze cobots zijn gemakkelijk te programmeren en te integreren in jouw bestaande productieprocessen. Begin snel met het zien van resultaten zonder ingrijpende veranderingen.

Wat zijn de voordelen van robotisering?

Veel werknemers die al aan geautomatiseerde werkvloeren zijn gewend, worden gelukkig van cobots. Vaak is het niet de volledige vervanging van menselijke arbeid maar zien we vaker dat robotisering wordt gebruikt om menselijke capaciteiten aan te vullen.

Fanuc Cobots | Foorz

Wat zijn de voordelen van cobots voor je personeel?

Werknemers die veel herhalend werk doen, kunnen last krijgen van RSI of andere klachten, en als het gewicht dat moet worden gehanteerd groter is, stijgt ook de fysieke belasting voor je werknemers.

Cobots helpen deze problemen te verkleinen en kan moeiteloos producten tot 30 kg, steeds weer opnieuw, verplaatsen. Hiermee worden werknemers fysiek ontlast, en daardoor minder ziekteverzuim.

Ook wordt er tijd bespaard, doordat de cobot bijvoorbeeld een product in elkaar schroeft kan de medewerker in de tussentijd de onderdelen van het volgende product al klaarleggen, en daardoor een hogere productie realiseren.

Wil je meer weten neem dan contact op!

Cobots | Foorz x Smart Assembly

Wat is het verschil tussen cobots en industriële robots?

Industriële robots zijn vaak ontworpen om te werken in afgesloten ruimtes met veiligheidshekken om te voorkomen dat mensen per ongeluk gewond raken door hun bewegingen.

Cobots zijn kleiner dan industriële robots, en je kan ze daardoor veel uitgebreider inzetten van bakkerij tot logistiek. Ze zijn minder zwaar en er zijn veiligheidsmaatregelen ingebouwd zodat ze naast mensen kunnen staan. Raak je een cobot aan, dan stopt die zijn werkzaamheden.

Omdat cobots kleiner zijn dan de meeste industriele robots, zijn ze ook geschikt voor bedrijven waar niet veel ruimte is.

De verschillen op een rij

Cobots | Fanuc_Bonvicini - Foorz

Cobot

FANUC industriële robot

Industriële robot

Nieuwsgierig geworden hoe we deze projecten aanpakken, of wil je graag je proces automatiseren? Neem dan gerust contact met ons op. En er staat een team enthousiaste engineers, hard- en software voor je klaar.